Optage lyd fra internettet

Alle lyde, der kommer ud af computeren, kan i princippet gemmes. En oplagt måde at gøre det på er at hente lyden ind i Audacity, som er et gratis lydredigeringsprogram (skal installeres). I Audacity trykker du blot på “Record”, så optager programmet lyden. Hvis den ikke optager noget, skal du være opmærksom på indstillingerne dels i programmet og dels i dit lydkort. En enkel måde at undgå for mange instillinger på, kan være at anvende en ledning med stereo-minijack (som hovedtelefonen) i begge ender. Den ene sættes i lineout på lydkortet og den anden sættes i line in/mic in. Denne metoder virker på alle lydkort – også de helt billige. Anvende evt. to computere (især hvis det drejer sig om elever) til formålet – den ene afspiller og den anden indspiller.

Dette indlæg blev udgivet i Blog. Bogmærk permalinket.